Euregio Autosport

Organisatie Historische Rallysport30-03-2021

Ook in deze onzekere Covid 19  tijd is Euregio Autosport,  nadat de FIA op 17 februari 2021 een gewijzigde wedstrijd kalender had gepubliceerd op haar site,   vol door gegaan met het organiseren van de Dutch Regularity Challenge op 1 en 2 oktober 2021.

Met als resultaat dat de route klaar is. Het zal een wedstrijd worden met niet minder dan 19 Regularity  secties  en 7 kaartleestrajecten en zoals nu opgezet met 4 tests over een totale afstand van circa 530 km verdeeld over twee dagen.

Met deze gegevens voldoet Euregio Autosport Organisatie ruim aan de gestelde eisen in het reglement  FIA Trophy Regularity Rallies.   

De Regularity secties volgens het Tulip systeem kennen per secties tussen de 3-5 tijdwaarnemingspunten.  Daarnaast zijn er kaartleestrajecten in de wedstrijd opgenomen met 3 verschillende systemen die door elk team vlot te rijden zijn.

Dit geheel verzorgde evenement met uitzondering van de overnachting is ook uitstekend geschikt voor b.v. aankomende of in gewijzigde samenstelling voor rally teams die willen oefenen in kaartlezen en op tijd rijden.  Natuurlijk ook zeer geschikt voor historic rally teams die er langer uit zijn geweest of de kennis willen vergroten voor volgend jaar. We rijden over de openbare weg waarbij iedereen zich moet houden aan de geldende verkeersregels en gedragen als een gewone weggebruiker.

We gaan omstreeks half april het voorlopige reglement en het  inschrijf formulier op onze site publiceren.

Wil je zeker zijn van de laatste informatie  stuur dan een mail naar Info@euregioautosport.nl of kijk op de site www.euregioautosport.nl

 Het     waren goede dagen voor de uitzetter.      Met de controle van de aanpassingen op de route van vrijdagmiddag 1     oktober 2021.  En het past in het     tijdschema.